torsdag 19 juli 2012

Vilka vackra rosor i natten i mitt hus. Jag slipar väggen och tar paus och ljudet ekar i mina öron, dammet fastnat i halsen och sen ser jag på rosorna som jag fått hos Sten idag. Sten som bodde i mitt hus på den gamla tiden. Sen vaknar ett barn och det blir inget tapetserat i natt heller.....I hallen i huset där jag bor och Sten en gång bodde.

3 kommentarer:

  1. Vad fint du skriver om detta! Jag önskar mig också ett hus eller torp som har en historia. När jag var tio år tog min morbror över gården från mormor och morfar. Resterande syskon inklusive min mamma fick ett stycke mark där vi byggde ett gemensamt sommarhus. Mammas farfars gamla hus plockades ner stock för stock och vi barn räknade tapetlager och hittade gamla tidningar i väggarna. Av delar av det gamla huset byggdes ett nytt. Det är fint med en historia!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Va fint det låter! Varför byggde de ett nytt hus av det gamla? Kunde det inte vara kvar som det var? Vart ligger det någonstans i Småland?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att det hade krävts väldigt mycket arbete för att få huset i beboeligt och säkert skick. Det var fallfärdigt efter ganska många år som det bara stått tomt. Många stockar i nedre delen av huset var murkna men övervåningen var i gott skick så det var i princip av övervåningen som ett nytt litet hus byggdes. Det ligger i strax utanför Lönneberga. Min morbror har flera fallfärdiga hus på sina marker. Egentligen borde man kolla om det finns något att rädda innan det är för sent. Antagligen skulle det innebära en väldans massa jobb, men det är så vackert där och det är ju min barndoms trakt!

      Radera